Rólam

Fotós lett az építészből…

A kamera mögött: Primon Annamária

Örülök, hogy itt vagy! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Akkor lássuk csak…

Valamikor még a múlt évezredben születtem Barcson, gyerekkoromat az erdőkkel tarkított dél-somogyi Csokonyavisontán töltöttem. Itt végeztem általános iskolai tanulmányaimat, miközben a barcsi zeneiskola zongora tanszakára jártam. Ezt követték a pécsi gimnáziumi évek, majd Budapestre kerültem, ahol nagyon szép és izgalmas, élményekkel teli főiskolai éveket töltöttem, s végül építészmérnökként diplomáztam. Ezután kreatív tervező irodai évek következtek, miközben az alapdiplomám megfejeltem egy magasabb szintű tervezői diplomával, majd barátnőm biztatására rehabilitációs környezettervező szakmérnöki diplomát is szereztem. E speciális tudást kihasználva 2004 óta e területen is sokat tevékenykedtem. 21 év Budapesten töltött év után pár évvel ezelőtt hazahozott a sors Somogy megyébe, miközben Baranya megyében lett főállásom, ahol belekóstoltam az építéshatósági és építésfelügyeleti feladatokba. Az utóbbi területen tevékenykedve nagyon hiányzott a kreativitás az életemből, így fordultam egyre intenzívebben a már régóta űzött hobbim, a fotózás felé, amit ma már szakmaként is gyakorolhatok.

Szívesen utazom és túrázom, úti élményeimet 12 éves korom óta örökítem meg, előszeretettel készítek képeket az épített és természeti örökségeinkről. Eredeti szakmámban rengeteg épületfotót készítettem a tervezésben és a hatósági munkában eltöltött 26 év alatt. Komolyabban 2008-ban fordultam a fotózás egyéb területei felé is. Táj, természet, esemény és portré fotózás területén is szívesen dolgozom. A 2018-2019-es év folyamán ismét beültem az iskolapadba és Budapesten elvégeztem egy fotográfus képzést. Így elmondhatom, hogy összességében építészmérnöki, építész tervező szakmérnöki, rehabilitációs környezettervező szakmérnöki, valamint fotográfus és fotótermék kereskedői végzettséggel rendelkezem.

Gyerekként egy Ljubitel, majd a későbbiekben Praktika és Canon A-1 márkájú analóg géppel fényképeztem. A fotózás iránti szeretetemben nagy szerepe volt édesapámnak, aki sokat fényképezett és a még mindig meglévő matuzsálem Magnifax filmnagyító segítségével papírképeket is hívtunk elő. A 2000-es évek elején aztán beköszöntött a digitális gépek korszaka. Az első ilyen masinám egy Fuji FinePix bridge gép volt, amit egyre gyakrabban használtam a munkámhoz is – rengeteg épületfotót készítve ebben a korszakban. Innét nem volt megállás, gép gépet követett, míg ki nem kötöttem a tükörreflexes fényképezőgépnél.

Gyerkőcöm születésekor még gyerekcipőben járt az újszülött fotózás, akkor kezdett el betörni egy teljesen új kép világ, ami már akkor elvarázsolt, így egyre erősödött bennem, hogy komolyabban is foglalkoznom kellene a fotózással. Egyre több témát próbáltam ki, s a 2018-2019-es évben elvégeztem a már említett fotósiskolát. Bár az iskola egy jó alapot biztosít, még rengeteget kell kísérleteznem és tanulnom. Tematikus workshopokon igyekszem újabb és újabb tudást összeszedni. Kedvenceim a portré- és divatfotók, a kutyafotózás szerelem, de nem lettem hűtlen az épület- és természetfotózáshoz sem. Eseményfotók (keresztelő, bérmálás, sportversenyek…), esküvői fotók, kismama-, családi- és babafotók szintén kerülnek ki a kezeim közül. Igyekszem minél változatosabb kellékeket beszerezni és helyszíneket felfedezni a természetben, de nem túl távoli cél egy saját műterem kialakítása is.

Számomra ügyfeleim elégedettsége a legfontosabb. Mindent megteszek annak érdekében, hogy elégedetten, új élményekkel gazdagodva térjenek haza a fotózásról akkor is, ha egyszerűen csak meg szeretnék mutatni maguknak, a családnak vagy az egész világnak magukat profi fotókon keresztül, bármely korosztályhoz is tartoznak. Igyekszem a kamera előtt kihozni a fotóalanyokból a legelőnyösebb énjüket, megtalálni a számukra legideálisabb pózokat. Célom élményt és önbizalmat adni a jó fotókon túl.

Jelenleg elsősorban a Dél-Dunántúlon és Budapesten vagyok elérhető, de szívesen fotózom bárhol – akár külföldön is. Ha tetszenek a munkáim, keress bátran!

Aki bizalmat szavaz nekem, annak emitt vannak az elérhetőségeim:

Email: nanonartphoto@gmail.com

FB: https://www.facebook.com/nanonartphoto
Instagram: www.instagram.com/nanonartphoto
Twitter: www.twitter.com/nanonartphoto
Pinterest: http://www.pinterest.com/nanonartphoto
Weboldal: www.nanonartphoto.hu
Weboldal: www.primon.hu

Mobil: +36-30-9629513

Köszönöm, hogy végigolvastál!

Primon Annamária (NanonArt Photography)
Gyerkőccel valamikor a 2012-es év tájékán…